Oldal kiválasztása

Tenyésztési szabályzat

Tenyésztési szabályzat letölthető itt

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kedves Rottweilerbarátok!

Tisztelettel szeretném tájékoztatni Önöket

a HÍRÖS MAGYAR ROTTWEILER EGYESÜLET(HMRE) és

a MAGYARORSZÁGI ÁLTALÁNOS ROTTWEILER KLUB(MÁRK) között

2021. május hó 17. napján létrejött megállapodásról:

1. Felek megállapodtak hogy a sikertelen tenyészvizsgák ismétléseinek száma (amely 2 ismétlés):
a két Rottweiler fajtagondozó által megrendezett tenyészvizsgáin összesen értendő, nem pedig külön-külön.
Vagyis például ha az egyik Rottweiler fajtagondozó által megrendezett tenyészvizsgáján egy eb
3 alkalommal sikertelenül vett részt ( első felvezetés+2 ismétlés) akkor a másik Rottweiler fajtagondozó tenyészvizsgáján
már nem vehet részt, a tenyésztésből végleg ki kell zárni.
NINCS biztosítva azon átjárás a HMRE és MÁRK között hogy egy kutyával például akár 3 alkalommal is lehessen megismételni egy sikertelen tenyészvizsgát/tenyészalkalmassági vizsgát.
2. Továbbá felek megállapodtak abban hogy a két Egyesület speciál kiállításain az ún. „Magyar győztes címek” mind fiatal mind felnőtt kategóriában, (amelyek korábban a magyar tulajdonú kutyák részére volt kiadható) ezentúl csak és kizárólag MEOESz származási lappal rendelkező, magyar tenyésztésű és tulajdonú kutyáknak adható ki. Az eb tulajdonosának magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie.
Ennek értelmében a „Magyar győztes címek” mind fiatal mind felnőtt kategóriában, Magyarországon honosított törzskönyvi számmal rendelkező kutya részére nem adható ki!
Ezennel megállapodás a 2021.május hó 17. napjától érvényes!
Tisztelettel és üdvözlettel:
Fekete László
Hírös Magyar Rottweiler Egyesület (HMRE)
Elnök

 

 


 

 

Egyesületünk és a Magyarországi Általános Rottweiler Klub között,  2021. január hó 16. napján 

létrejött megállapodás  amely a vészhelyzet miatt (általános rendezvénytilalom)

tenyészminősítéssel nem rendelkező Rottweiler  egyedek utódainak törzskönyvezéséről szólt, 

2021. január hó 21. napjával  közös megegyezéssel MEGSZŰNT,  így ÉRVÉNYÉT VESZTETTE!

 

 


 

FIGYELEM! HMRE&MÁRK MEGÁLLAPODÁS 2021.01.16.  napján:

Az alábbi megállapodás  2021. január hó 21. napjával

ÉRVÉNYÉT VESZTETTE közös megegyezéssel!

 

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kedves Rottweilerbarátok!

 

A Hírös Magyar Rottweiler Egyesület(HMRE) és a Magyarországi Általános Rottweiler Klub(MÁRK) mint magyarországi Rottweiler fajtát gondozó egyesületek megállapodást kötöttek 2021. január hó 16. napján a vészhelyzet miatt (általános rendezvénytilalom) tenyészminősítéssel nem rendelkező Rottweiler egyedek utódainak törzskönyvezéséről!
A megállapodás leglényegesebb tartalmi elemei a következőek:
-Amennyiben az egyik szülő nem rendelkezik tenyészthető minősítéssel akkor ezen párosításból származó egyedek regisztrációs lapra jogosultak.
-Ha az adott szülő az általános rendezvénytilalom megszűnése után tenyészthető minősítést szerez akkor az alom ismételt bejelentését követően, a regisztrációs lapok leadása , és a törzskönyvezési díj ismételt befizetése után a regisztrációs lapok lecserélhetőek standard származási lapra.
– Külföldi tulajdonban lévő tenyészminősítéssel nem rendelkező anyakutya egyedei részére ezen kedvezményes eljárás nem vehető igénybe!
-Jelen szabályozás alapvetően 2021. március hó 31. napjáig érvényes! Amennyiben az általános rendezvénytilalom ( amely például tenyészvizsgák megrendezését nem teszi lehetővé) ezen határidő előtt véget ér akkor ezen megállapodás automatikusan érvényét veszti azon a napon amikor az általános rendezvénytilalom megszűnik!
-A szukatulajdonosnak a fedeztetéstől számított 1 héten belül a fedeztetési igazolás elküldésével, írásban kötelessége bejelenti a fedeztetést annál a Rottweiler fajtagondozó szervezetnél ahol tag.
Amennyiben a fent nevezett határidő (2021.03.31.) előtt mégis megrendezésre kerülne tenyészvizsga/tenyészszemle valamelyik Rottweiler fajtagondozó Egyesület által akkor a következők alapján kell eljárni:
-Az anyakutyának a fedeztetés első napjától számított 28.-ik napjáig a tenyészthető minősítést kell szereznie a 2021.március 31. nap előtti adott tenyészvizsgán. Amennyiben ez nem történik meg, akkor a tőle származó kölykök regisztrációs lapja csak és kizárólag sikeres konfirmáció után cserélhető le standard származási lapra.
-Az apakutyának szintén tenyészthető minősítést kell szereznie a 2021.március 31. nap előtti adott tenyészvizsgán. Amennyiben ez nem történik meg akkor a tőle származó kölyök regisztrációs lapja csak és kizárólag sikeres konfirmáció után cserélhető le standard származási lapra.

Kelt.:Kecskemét, 2021. január 16.

 


MÓDOSÍTÁS a 2020. április hó 30. napján a  másik magyarországi Rottweiler fajtát gondozó Egyesülettel történt megállapodás alapján: 

 

A Hírös Magyar Rottweiler Egyesület a  tenyésztési szabályzatának  a tenyésztés alapvető követelményeit tekintve a DNA teszt meglététől 2020. június 30. napjáig eltekint, mivel  a mórahalmi székhelyű SeqOmics Biotechnology Ltd.-nél a kialakult helyzetben a  DNS  kártyákat nem tudják elkészíteni reagens hiányában.

2020. június 30. után minden egyes fedeztetésnél mindkét szülőnek rendelkeznie kell a DNA teszttel illetve a tenyészvizsgára történő nevezésnél is rendelkeznie kell az egyednek a DNA teszttel!


 

A HÍRÖS MAGYAR ROTTWEILER EGYESÜLET(HMRE)  tenyésztési szabályzata

2020.március hó 08.-án módosítva lett melynek hatálybalépésnek napja 2020.ÁPRILIS 30!

Kérjük olvassák át figyelmesen!

Felhívjuk mindenki szíves figyelmét hogy a másik magyarországi Rottweiler fajtát gondozó Egyesülettel(MÁRK) történt megállapodás alapján:tenyésztési szabályzatunk alapvető tenyésztési feltételeiben rögzítésre került  hogy  2020. ÁPRILIS 30. után JLPP (Juvenile Laryngeal Paralysis & Polyneuropathy) mint öröklődő betegségre vonatkozó szűrés megléte  és a DNA teszt KÖTELEZŐ minden egyes Rottweiler egyednek a tenyésztésbe vonás előtt aszerint hogy a párosításra kerülő mindkét szülőnek rendelkeznie kell JLPP tenyészthető eredménnyel  és DNA teszttel legkésőbb a fedeztetés időpontjáig!

 

A fenti megállapodás főbb tartalmi elemei a JLPP teszt és DNA bevezetésével az alábbiak:

-Mindkét fél tenyésztési szabályzatának ALAPVETŐ tenyésztési feltételeiben rögzítik hogy a JLPP (Juvenile Laryngeal Paralysis & Polyneuropathy) mint öröklődő betegségre vonatkozó szűrés megléte  KÖTELEZŐ minden egyes Rottweiler egyednek a tenyésztésbe vonás előtt aszerint hogy a párosításra kerülő mindkét szülőnek rendelkeznie kell JLPP tenyészthető eredménnyel  legkésőbb a fedeztetés időpontjáig!

– Felek megállapodnak hogy csak és kizárólag a JLPP MENTES vagy HORDOZÓ eredményeket fogadják el: „tenyészthető” eredménynek.

-JLPP-vel ÉRINTETT (legsúlyosabb fokozat) egyed NEM VONHATÓ TENYÉSZTÉSBE!

-JLPP hordozó egyed csak és kizárólag JLPP mentes egyeddel párosítható, ennek értelmében JLPP hordózó egyed, JLPP hordózó egyeddel semmilyen körülmények között sem  párosítható

-Mindkét fél által megrendezésre kerülő tenyészvizsgára csak és kizárólag JLPP MENTES vagy HORDOZÓ egyed kerülhet nevezésre és elbírálásra

Mindkét fél tenyésztési szabályzatában,   a tenyésztés ALAPVETŐ feltételeiben rögzítik  hogy a párosításra kerülő mindkét szülőnek rendelkeznie kell DNA teszttel legkésőbb a fedeztetés időpontjáig!

-DNA teszt nélküli egyed NEM nevezhető és NEM elbírálható el egyik fajtagondozó Egyesület által megrendezésre kerülő tenyészvizsgáján sem!

 –Minden egyes alombejelentőhöz amely SZÁRMAZÁSI LAP elkészítésére irányul a tenyésztőnek mellékelnie kell az alom mindkét szülőjének DNA tesztjét és a tenyészthető JLPP szűrés eredményét. . Ezek hiányában  a származási lapok nem készülhetnek el!