Oldal kiválasztása

Rólunk

Kedves Rottweiler barátok-kedvelők-tenyésztők-tulajdonosok!

Egyesületünk, a Hírös Magyar Rottweiler Egyesület (HMRE) 2012-ben alakult néhány elhivatott, elismert – vagy ismert – szakember kezdeményezésére. Ebben az évben az önszerveződés, az egység felállítása, a működés feltételeinek megteremtése volt a cél, melyet alapító tagjaink becsülettel és tisztességgel véghezvittek. Köszönet ezért, ezért a biztos szakmai alapért Hajas István FCI Rottweiler speciálbírónak.

Az első bemutatkozó rendezvény, amely egy Klubgyőztes kiállítás volt 2013-ban került megrendezésre, ahol Helmut Weiler, az ADRK bírója vállalta a bírálatot.

2014-re a magyar kinológiai életben zajlott változások idejében tisztújítás következett be, új vezetőség irányítása alá került az egyesület.

A kinológiai változások időszaka igencsak átalakította az egyesületek jogi, működési és szakmai státuszát. 2013-2014-2015. években egyesületünk nem képviselhette szakmailag a hazai rottweiler fajtát. Így a tenyésztés, a bírálat kérdései, feltételeinek kialakítása kívül estek kompetenciáján. Szűkebb jogosultsággal azonban, ám mégis igyekezett egyesületünk felszínen maradni és lehetőségeihez mérten tenni a fajta érdekében. Erkölcsi, etikai erőnket mutatja, hogy a nehézségekkel terhelt időszakban is méltónak talált az ADRK e.v. számos rangos esemény lebonyolítására, azokat szakemberek jelenlétével, bírálatával támogatta. Ezek a rendezvények kaput, ablakot nyitottak a világ felé, megmutathattuk, hogy a magyarországi kinológiai élet elismerendő, tisztelendő, és aki e jó cél mellé áll, az nevét, hátterét adja e jó célnak a védelmére.

Ennek keretében még ugyanebben az esztendőben a MEOESz kecskeméti vidéki szervezetével együttműködésben a két napos CACIB kiállítás keretein belül, szeptember 06-án megrendezésre került az 1. id. Fekete László emlékkiállítás  ahol Dieter Hoffmann és Frank Hedtke ADRK bírók bíráltak.

2015-ben partneri szerződés került aláírásra az ADRK e.v. és a HMRE között, egyesületünk tagjává vált az ADRK WORLD FAMILY-nek.

2015.09.26.-án a kecskeméti nemzeti CAC kutyakiállítás előtti napon megrendezésre került 2. id. Fekete László Emlékkiállítás a 2. Klubgyőztes kiállítással egybekötve ahol Helmut Weiler ADRK bíró végezte a bírálatokat.

Ugyanebben az évben mertem egy nagyot gondolni és elkészítettem a 2017-es ADRK Világkiállítás megrendezésére vonatkozó pályázatot melyet be is nyújtottam az ADRK e.v. felé.                                                   2016-ban érkezett egy csodálatos hír részemre hogy az általam vezetett egyesület megnyerte a 2017-es ADRK VILÁGKIÁLLÍTÁS rendezési jogát. E rendezési jog kifejezte azt a bizalmat, melyet a német anyaszervezet nyújtott egyesületünknek, mintegy nyugtázását  annak, hogy jó úton járunk és céljainkkal, működésünkkel egyetértenek. A világkiállítás megrendezése a megtiszteltetésen túl igen nagy felelősséget is ró a szervezőkre, hiszen az egész világról érkeznek a kutyájukat megmérettetni szándékozó kiállítók, tenyésztők.             Szervezőként mindent elkövetünk annak zökkenőmentes lebonyolításáért.

2016 szeptemberében szintén nagy horderejű kiállításokra került sor a MEOESz kecskeméti vidéki szervezetével közösen, amikor a 2 napos CACIB-on 09.17.-én sor került a 3. id. Fekete László emlékkiállításra Uwe Petermann ADRK bíróval, másnap pedig mint önálló rendezvény rendezvényként a 3.-ik Klubgyőztes Kiállításra Hans-Jürgen Radtke ADRK bíróval.

A 2016-os év jogi környezete lehetőséget adott Magyarországon, hogy fajtagondozói státuszra pályázzunk, melynek keretében 2016 nyarán pályázatot nyújtottuk be a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Szövetségének, melynek sikeres eredményeként 2016 novemberében az egyesület immár jogosulttá vált a Rottweiler fajta gondozására, azaz tenyésztésének, minősítésének szakmai szempontrendszerének meghatározására.

Egyesületünk eddigi tevékenysége, szakmai pályázatokon elért sikerei bizonyítják létjogosultságát a hazai kinológiában, a rottweiler fajta gondozásában. Igyekszünk a vállalt feladatot a kitűzött cél, a fajta nemesítése, jobbá tétele érdekében vállalni és felvállalni.

Kecskemét, 2017. január 10.

Fekete László                                                                                                                                                                    elnök