Oldal kiválasztása

ONLINE alombejelentés

 

 

Magyarországon a Rottweiler fajta törzskönyvezését a MEOE Szövetség végzi!

 

 

1. Regisztráció: https://tirr.meoesz.hu/index.php?m=ugyintezes

Az adatok pontos beírása után a kinyomtatott, aláírt és két tanúval hitelesített Nyilatkozatot el kell juttatni a MEOESZ irodába, ahol véglegesítjük a regisztrációt és a rendszer e-mailben kiküldi a belépési adatokat.

 

Online alombejelentő program használatához szükséges nyilatkozat letölthető itt

 

2. Az alombejelentést a kölykök bechipezése után érdemes elindítani. A már elkezdett alombejelentést a rendszer elmenti, ha valamiért félbeszakad a felvitel, az Alomnyilvántartás menüpontból visszahívható.

 

3. Az alábbi dokumentumokat kell teljes terjedelmükben beszkennelni (esetleg jó minőségben lefotózni) és PDF formátumba menteni:

fedeztetési igazolás

igazolás transzponder (chip) behelyezéséről 

– a szülők papírjai: származási lap mindkét oldala (az aljáról ne maradjon le a nyomtatványszám!), tenyészszemle papír, szűrési eredmények (Rottweiler fajta esetében: HD, ED, JLPP, DNA) , champion oklevelek, munka/kiállítási eredmények. Az eredmények típus szerint lehetőleg egy fájlba kerüljenek a könnyebb kezelhetőség érdekében.

 

4. A rendszer csak PDF formátumot fogad el, a fájméret ne legyen nagyobb 10 MB-nál és a fájlnevek ne tartalmazzanak hosszú ékezetes betűket. A JPG formátumú képeket legegyszerűbben a Windows PDF-nyomtatójára nyomtatva lehet átkonvertálni.

 

5. Ha már az elején elakad, mert nem látja az ön nevén szereplő anyakutyát a választható listában, kérjük, küldje el a származási lap mindkét oldalának másolatát a tkv3@kennelclub.hu e-mail címre, hogy ellenőrizhessük.

 

6. Ha nem találja az apakutyát az adatbázisban, pedig pontosan úgy írta be a törzskönyvi számát, ahogyan a származási lapon látható (szóköz, pont és kötőjel is számít), kérjük, küldje el a származási lap mindkét oldalának másolatát a tkv3@kennelclub.hu e-mail címre, hogy utánanézhessünk.

 

7. FONTOS! A szülők dokumentumainak feltöltése után az azokban szereplő eredményeket (szűrések, ch-címek, munka/kiállítás) is be kell rögzíteni az adatbázisba, enélkül nem fognak megjelenni a kölykök törzskönyvén!

 

8. A kölykök nevét kérjük, ne írja csupa nagybetűvel, mert a Magyar Ebtörzskönyvben nagybetűvel kezdődő kisbetűs formában szerepelnek a kutyák nevei. A kölykök színét mindig meg kell adni.

 

9. Lehetőség van az alombejelentéssel egyidejűleg átírást és exportot is kérni a kölykökre, ilyenkor a kérelmet e-mailben lehet elküldeni és az online rendszeren belül a Megjegyzés rovatban felhívni rá a figyelmet. Három vagy több kölyök átírása esetén kedvezményes az ár: 3000 Ft/kölyök (egyébként 5000 Ft). Az export alomban nem kérhető sürgősséggel, az ára 10 ezer Ft a törzskönyvezési díjon felül.

 

10. Ha szeretné a kölyök származás lapján feltüntetni a „Nem tenyészegyed” feliratot, a Kölyök hozzáadása ablakban válassza a Tenyésztési korlátozás lehetőséget és a Megjegyzés rovatban is tüntesse fel, mely kölykökhöz kéri a feliratozást.

 

11. Az utolsó lépésben a befizetés igazolás feltöltése után a Beküldés gomb megnyomásával lehet elküldeni az alombejelentőt a fajtagondozó klubnak ellenőrzésre. Az Alomnyilvántartás menüpontban az alom státusza nyomon követhető, az esetleges hiánypótlás kérésről e-mailben kap értesítést a tenyésztő. Hiánypótlás státuszban az alom újra szerkeszthető, a hiányzó dokumentumokat, adatokat fel lehet vinni. Törzskönyvezve státuszban a kölykök már megjennek az Állományszelekció menüpontban és itt ellenőrizhető, hogy a származási lapon minden adat jól szerepel-e.

 

12. Az online rendszer használatát bemutató videó:
https://www.youtube.com/watch?v=5FG9vXTRO8k&list=PLt3ExDxCJmy-iW17S5HYeEwqKrRxat4YU&index=3

Az online rendszeren belül aktuális kezelési útmutató a SÚGÓ-ban található (menüsor végén).

Az online alombejelentő rendszerrel kapcsolatos bármilyen probléma, kérdés esetén Márton Zsuzsát keresse a tkv3@kennelclub.hu e-mail címen vagy a 06 70/457-2764 mobilszámon.

 

Forrás:  www.kennelclub.hu